А гроші ділили з 26-річною сутенеркою.

Навіть війна не зупинить це бл@ство… Бо неповнолітні дівчатка надивляться на лакшері життя інста-дів і собі хочуть жити без напрягу… Плюс не сформована дитяча психіка, неповноцінні сім‘ї, безконтроль з боку батьків, бо тато на війні, а мама у пошуках заробітку. Ось і маємо новий виток секс-індустрії. А далі буде ще гірше, — впевнена наша читачка.

Вона розповіла, як її племінниця, мама якої на заробітках за кордоном, а тато — у теробороні, мало не щодня спілкувалась по телефону з іноземцями. Тітка спочатку не приділяла цьому уваги, бо не розуміла. Але одного вечора зайшла в її кімнату, а там племінниця гола. І виставила дупу у телефон. Про все це жінка розповіла рідним батькам дівчини, ті у неї відібрали гаджет і відправили в село, де немає Інтернету.

Але такі випадки вже стали звичним явищем, просто мало хто наважується про них розповідати. Наша газета повідомляла про студентку з Ладижина, яка голяка на камеру спілкувалася з невідомими дядечками, а мама про це й не знала. І слізно у редакції запевняла журналістів, що її донька потрапила до рук шахраїв і вимушена була оголятися перед ноутбуком.

І ось знову сенсація. Поліцейські Вінниччини припинили діяльність студії, де неповнолітніх вербували для роботи «вебмоделями» в Інтернеті. 26-річна сутенерка запрошувала на роботу у кол-центр, а насправді підробляла документи неповнолітнім моделям та реєструвала їх на порносайтах.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, 26-річна вінничанка майже рік займалась вербуванням неповнолітніх дівчаток для реалізації свого злочинного умислу та отримання від цього доходу. Жінка через соціальні мережі Інтернет та мобільні додатки шукала дівчат та пропонувала їм роботу в офісі з перекладу текстів, операторами кол-центру. Досудовим розслідуванням встановлено, що при особистій зустрічі дівчаток зі зловмисницею остання доводила до їх відома вже інші принципи роботи, а саме спілкування в Інтернеті із застосуванням вебкамер з клієнтами з України та іноземних держав.

Аби успішно зареєструвати неповнолітніх дівчат на певних вебсайтах, зловмисниця виготовляла імітацію паспорта громадянина України, в якому змінювала рік народження особи. В подальшому «моделі» у орендованому підозрюваною офісі, використовуючи ноутбуки, обладнані вебкамерами, авторизовувалися на сайтах і в режимі онлайн спілкувалися з клієнтами, оголялися, здійснювали маніпуляції зі статевими органами. За такі послуги на відповідні акаунти неповнолітніх дівчат нараховувались грошові кошти, доступ до яких мала лише зловмисниця.

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили чорнові записи, картки, імітовані під паспорт громадян України, зі зміненими даними, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші речові докази.

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні злочину. Судом обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Відкрито кримінальне провадження за фактом проведення видовищного заходу сексуального характеру за участю неповнолітньої особи. 26-річній вінничанці світить до 10 років ув’язнення.

Людмила ПОЛІЩУК