«33-й» із «Клубом Мародерів» продовжує розслідування по 120-й Вінницькій бригаді ТРО

Цього разу йшли пошуки популярного співака, лідера гурту «ТіК», почесного громадянина Вінниці Віктора Бронюка. Кажуть, що він рахується у 171 батальйоні воїном. Але його там ніхто не бачить.

Колеги оприлюднили відпо­відь комбрига Ю. Парадюка і погрози подавати до суду.

Повідомили, що їм надіслали відео застіль з присланими перевіряючими в одному із санаторіїв. Кажуть, що під час таких перевірок най­більше перевіряється якість спиртного.

Враховуючи, що серед більше 5000 воїнів бригади більшість жителі Він­ницької області, ми вислухали після виходу програми на ютубі та нашої пуб­лікації також чимало відвертих розповідей, які будемо оприлюднювати.

Воїни — наш найбільший скарб. І їх ніхто і ніколи не має права ображати та оббирати.

«Клуб мародерів» разом із «33-м» продовжує журналістське розслідування

Боремось за це разом. Повідомляйте нам про факти зловживань. Очищаємо країну від мародерів разом. Наближаємо перемогу правдою!

Після публікації на сайті «33-го» до редакції звернувся сам Віктор Бронюк.

Віктор Бронюк знайшовся!

Ми вже повідомляли про те, що воїни 120 бригади Вінницької ТРО, які зараз є підрозділом ЗСУ, запитують через ЗМІ, де лідер гурту «ТіК», почесний громадянин м. Вінниці Віктор Бронюк?

Адже він рахується воїном у 171 батальйоні цієї бригади.

Але воїни переконують, що його там немає.

Після публікації про це до «33-го» звернувся сам Віктор Бронюк і повідомив ось що:

– Я до травня дійсно перебував на службі у 171 батальйоні 120 бригади Вінницької ТРО. Пішов у Тероборону з перших днів війни добровольцем, як і багато інших вінничан. Але 13 травня я був відкомандирований у підрозділ «Дністер», у відділ логістики.

Розумієте, що я там міг принести біль­ше користі.

Але за документацією я продовжував бути у 171 батальйоні. Бо такі правила.

Фото надіслані Віктором Бронюком. Він стверджує, що був переведений у підрозділ «Дністер»

Розумію, що, не знаючи цих нюансів, багато хто із військових, які там служили, могли ставити таке запитання. Тому вважаю за доцільне дати це пояснення.

16 травня 2023 року я був демобілізований.

Мій батько переніс інсульт. Він інвалід 1-ї групи і потребує догляду.

Тому шукати Віктора Бронюка не потрібно. Я у Вінниці. Продовжую робити все, що можу, щоб наблизити Перемогу України.

«Я служив у 171 батальйоні. Але Віктора там не бачив», — Володимир Воловодюк

Після публікації відповіді Віктора Бронюка до редакції прийшов Володимир Воловодюк, отаман Вінницького козачого полку ім. Івана Богуна.

Володимир Воловодюк з перших днів воїн того 171 батальйону

Ось його погляд на резонансні події, які обговорюються:

– Починаючи з 24-го лютого 2022 року, 171 батальйон ТрО почав розгортатись у повноцінну військову частину. Пос­тійно стояла черга добровольців, бажаючих записатись на службу. Все робилось в авральному темпі, і на 3-й день новобранцям видали зброю, а потім почали видавати військову форму. Відповідно були сформовані роти, взводи та всі інші підрозділи. Почалась служба в караулах та бойова підготовка. Щонайменше два рази на день особовий склад батальйону шикувався на ранішню та вечірню повірку. Військовослужбовці швидко знайомились один з одним і за день бачились десятки разів.

Отже, виникає запитання: де в цей час був Віктор Бронюк?

Він людина відома, і залишитись непоміченим в нього б не вийшло. А тепер виявляється, що він був на службі в 171 батальйоні. Вважаю, що питаннями такого характеру мають займатись правоохоронні органи.

Від редакції. Згідно із законом, ми вислухали різні точки зору. Готові почути кожного, хто звернеться із своєю позицією.

Вислухала
Тетяна Квасюк