Пишу цю сповідь, сподіваючись на мудру пораду. Я – матір 27-річного сина, виховувала його одна, чоловік рано помер.

Півроку тому мій Андрій одружився. Юля, невістка, дівчина симпатична, розумна, має престижну роботу, але… не господиня. Не про таку дружину я мріяла для свого єдиного сина. Ну, чому це щоранку Андрюша повинен ковтати власноруч приготовлені бутерброди та обпікатися кавою? Хіба важко приготувати йому хоча б якийсь омлет, сирники чи ту ж вівсянку? Але ж Юлі ніколи – вранці вона спортом займається. А після роботи ходить з дівчатами на тренажерку. Я розумію, форму треба підтримувати, але, як кажуть, шлях до серця чоловіка йде через шлунок. Невже невістка цього не розуміє?

За цих півроку подружнього життя Юля ніколи не випрасувала йому сорочки. Не пере вона йому і білизну та шкарпетки. «Це повинен робити ти сам», — заявила. Але ж я так розумію: якщо ви вже одна сім’я, то тут не повинно бути «твоє» чи «моє». Обов’язки слід ділити порівну.

Не подобається мені і те, що Юля звертається до мене на ім’я та по батькові, хоча я так хотіла б почути від неї «мамо». Усе це постійно мене гнітить і, якщо можна так сказати, «їсть» зсередини. Я відчуваю, як у моєму серці починає зростати неприязнь до Юлі.

Ніколи не думала, що буду лютою свекрухою. Я дуже люблю свого сина і бажаю йому щастя, але як знайти спільну мову з його дружиною?

Галина Дмитрівна
м.Вінниця