Але, за умовами депутата Сергія Стадніка, 56 тисяч жінка змушена була віддати батькові іншої хворої дитини.

Наша газета уже повідомляла історію мами 2-річ­ного онкохворого Дениска Сероветника, яка шукала кошти для лікування сина у Білорусі.

Нашому кореспонденту жінка розповіла, як наприкінці минулого року звернулася до депутата обласної ради за матеріальною допомогою на лікування сина. Той погодився допомогти, але поставив умову, що половину отриманих коштів вона повинна віддати іншій сім’ї, де також є хвора дитина. Альона погодилася.

– Мова йшла про 150 тисяч, 75 з яких мала отримати я. Для мене це колосальна сума, де б я ще стільки взяла?! — пояснювала Альона.

Потім Сероветники поїхали в Білорусь на операцію Дениска. Коли вони вже поверталися, депутат Сергій Стаднік повідомив, що обласна рада виділила гроші — 90 тис. грн. – і нагадав за їхню домовленість. Альона запитала за конкретну суму, яку вона має віддати, депутат зазначив, що це має бути 56 тис. грн. Як Сергій Стаднік пояснив, він порахував ще 25 тисяч, які були виділені з Барського бюджету начебто за його сприяння.

Вона довго вагалася, чи дійсно існує інша хвора дитина, якій на лікування потрібні кошти, але врешті зустрілася з Русланом Коваленком, який розповів, що також лікував свого сина за кордоном, і віддала йому 56 тисяч.

Пізніше батько Руслан повідомив, що не знав, що ті 90 тисяч обласна рада виділила ли­ше на лікування Дениска Сероветника, а не на двох дітей. Ці кошти потрібні були, щоб поїхати в турецьку клініку на обстеження си­на. Також підтвердив, що дійсно звертався до депутата Сергія Стадніка, бо раніше він уже допомагав, і Коваленкам було виділено 300 тисяч з обласного бюджету на лікування сина.

На бюджетній комісії її голова Геннадій Мазур прямо вказав, що Сергій Стаднік порушив закон, і вказав на статтю про нецільове використання коштів.

Одразу після цих подій Альона Сероветник знову поїхала з сином до Білорусі, де на Дениска чекала чергова операція. І вже там отримала повідомлення, що на її карточку прийшло 56 тис. грн. Платник — Коваленко Руслан.

– Нікому ніколи не бажала зла, Боженька все і всіх розсудить… Дуже хотілося б, щоб ці гроші ми витратили на «вєліка», як мріє Дениско, а не на його лікування. Та лікарі не дають ніяких прогнозів, — зітхає Альона.

Міла ПОЛІЩУК