Вінничанин Сергій бачив його вживу у Нідерландах.

Ротердам порвав український гурт, італійці та француженка були цікаві. Бо вони універсальні. А ось щоб так піднявся «автентичний голос» і пісня українською, я не пам’ятаю, – каже він.

Сергій виїхав до Нідерландів ще зі школи. Мама вийшла заміж у Голландію. Вже тут закінчив вуз і працює менеджером. Живе в передмісті Ротердаму. Вони з дружиною перехворіли коронавірусом. А коли хворіли, вирішили – як виздоровіють – обов’язково відвідають шоу.

Було 20 відсотків відвідувачів – спробували стати тими 3500, яких допустили до зали. І стали!

Я одразу звернув увагу на українців. І мені було дуже дискомфортно, що вони за попередніми прогнозами були 20-ті. Знаєте, поєднання такого давнього фольклору і музики техно на універсальному фестивалі – це було дуже ризиковано. Бо, погодьтесь, такий стиль і в Україні більшість не сприйняла.

Але те, як злетіли українці із 20-го в десятку букмекерів, а потім в четвірку та стали 5-ми, повірте це подвиг!

Якщо реально, то вони другі!

Якщо чесно, то дійсно італійці були круті! І відомі у Європі до цього. Француженка розбудила у всіх шикарною піснею спогади про Мірей Матьє, Едіт Піаф, Даліду…що ви хочете – італійська і французька пісня сотні років метри світового шоу-бізнесу!

Я бачив підтримку залу! Він був на українській стороні! Бо конкурсантка із Франції та італійці виступали у фіналі.

Хочете чесно, Україну зарізало офіційне жюрі.

Ви бачили які низькі бали ставили? Молдова-сусідка та Польща – не дали жодного бала. А Литва – 12-ть! Хіба так може бути?

Та і ваші «ще ті»! Воюєте з Росією, а тут 2 бали їй?

– А як ти поставився до першої ведучої «Євробачення – транс гендера?

– То для вас дивина! Нікі у нас тут вже зірка відома на весь світ!

Нікі 27 років, вона народилась в провінції, але не побоялась відкрито говорити про зміну статті. Як бачите, на свій вік «габаритна дама». Але тепер, судячи по учасниці із Мальти та попередньої переможниці з Ізраїлю, дівчата «без комплексів» та «в тілі» – модні.

Хто міг подумати що вчора чоловік – сьогодні Нікі, буде мати мільйони підписників як блогер?

Тому її і вибрали ведучою.

У нас з цим давно проблем немає. Одностатеві шлюби вже є всюди.

Для довідки:

Нікі де Ягер — 27-річна голландська візажистка та бьюті-блогерка з мільйонами підписників. Цього року вона стала першої в історії “Євробачення” трансгендерною ведучою конкурсу.

Нікі де Ягер народилася у маленькому містечку Вагенінген у Нідерландах. Його населення — всього 38 тисяч осіб, тому не важко уявити: цій творчій, але незвичайній дитині там жилося не так просто.

На щастя, де Ягер завжди могла розраховувати на підтримку своєї мами.

Перші відеоуроки з макіяжу вона почала розміщувати ще у 2008 році. На той момент їй було всього 14 років, вона була самоучкою, а Youtube ще не вважався місцем, де кожен може заробляти гроші та будувати потужну кар’єру.

У 2010 році майбутня зірка пішла вчитися на професійні курси макіяжу до Паскаля Тессера та невдовзі почала працювати у його агенції. Це забезпечило їй роботу гримером у великих міжнародних телешоу та журналах на кшталт Marie Claire. Лише у 2014 вона перейшла на фріланс та повністю присвятила себе розвитку власного Youtube-каналу.

Вже у 2016 дівчина оголосила про співпрацю з брендом Too Faced Cosmetics. Разом вони випустили лімітовану колекцію косметики, яка принесла бренду понад 8 мільйонів доларів прибутку.

У 2017 році її зірковий статус підтвердила премія Shorty Award, яку раніше отримували Тейлор Свіфт та Мішель Обама. А трохи пізніше її статус гуру відзначив YouTube.

Під час своєї промови Нікі зізналася, що її дитинство не було простим: з неї майже весь час знущалися, тому вона й мріяти не могла про такий успіх. Свою нагороду вона присвятила усім хейтерам та булерам.

Зараз вона має понад 12,4 мільйона підписників і є першою у світі консультанткою з краси бренду Marc Jacobs Beauty. У неї є досвід співпраці з такими брендами, як Ofra Cosmetics та колаборації із зірками рівня Леді Гаги та Ешлі Грем.

Попри публічність, шалений успіх та колаборації зі світовими зірками, Нікі наважилася відверто розповісти про свою стать лише у січні минулого року. Блогерка виклала 17-хвилинне відео, в якому вперше публічно зізналася, що багато років тому вона здійснила трансгендерний перехід.

І зробила вона це тому, що їй погрожували та шантажували розкрити її стать, ставили певні вимоги, тому вирішила нічого не таїти.

А щодо українського гурту «Go_A», як із солісткою Катериною Павленко увійшов у п’ятірку «Євробачення-2021», то його розхвалювала міжнародна преса. Так видання Telegragh із захоплення описує виступ українського гурту : “Це було незабутньо. І у цьому був також біль: пісня натхнена музичною традицією району навколо Чорнобиля”.

Це техно-переосмислення веснянки, традиційної пісні, яку співають під час весняних народних обрядів”, – пояснює видання своїй аудиторії.

Фронтвумен гурту Катерина Павленко має “пронизливий голос, який поєднується зі швидким свистом”.

А журналіст Sydney Morning Herald взагалі назвав Go_A своїми улюбленцями:

“Кому б я віддав 12 балів? Українському Go_A з треком SHUM. Просто подивіться на цю вдумливу глибу у стилі гай-енерджі зі Східної Європи. І з текстом про погіршення довкілля (чи щось таке). Ця пісня, схоже, грунтується на українській народній пісні з Чорнобильського регіону”, – робить несподіваний висновок про зміст пісні автор статті.

“Це вас би просто вбило у якомусь готському клубі”, – додає він.

Журнал The Sun присвятив виступу українських виконавців цілу статтю під назвою “Хто такі конкурсанти від України Go_A”. У ній видання докладно розповіло про сам гурт та їхню пісню.

“Друга за величиною країна в Європі піднялася на кілька сходинок після зоряного виступу у півфіналі у вівторок”, – пише журнал The Week.

“Назва групи Go_A означає “повернення до коріння” і є “поєднанням англійського слова “go” з грецькою буквою “альфа”, що символізує початок усього”, – додає видання.

Журнал нагадує, що Україна заслужила гарну репутацію в глядачів Євробачення, двічі вигравши головний трофей, хоча брала участь лише 16 разів.

А щодо переможців – італійців, то їхня перемога була прогнозована.

Вони вразили всім- піснею, іміджем, популярністю! Адже вже є фаворитами Італії та Європи.

Тому прогнозовано переможцем став Måneskin з піснею Zitti e buoni з Італії, набравши 524 бали. Український гурт Go-A посів п’яте місце із 364-ма балами. Нагадаємо, загалом у конкурсі брало участь 41 країна. 35 країн змагалися у двох півфіналах 18 та 20 травня.

Від глядачів Україна отримала 267 балів.

І це другий результат міжнародного конкурсу.

Тетяна Квасюк