У поліції поки не розголошують всіх подробиць. Відомо, що все сталось в обласному центрі. І саме 6-річна дівчинка розповіла про все 28-річній матері. А та вже звернулась із заявою до поліцейських. Після заяви школярку оглянув лікар та підтвердив найстрашніші сподівання. Дитину забрали до медичної установи, а вітчима арештували. Проте він не дуже багатослівний зі слідчими, бо на момент статевого акту перебував у стані алкогольного сп’яніння. Мовляв, мало що пам’ятає.

Подружжя не укладало шлюб офіційно, виховують п’ятеро дітей, в тому числі спільних. Вітчиму вже повідомили про підозру у вчиненні правопорушення за ч. 4 ст. 152 КК України (зґвалтування), що передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі. Прокуратура подала клопотання про тримання чоловіка під вартою на строк 30 діб. Вінницький міський суд це погодив, на засідання ЗМІ не пускали, бо йдеться про неповнолітню.

Додамо, що за останній рік у Вінницькій області неодноразово були випадки збочення серед батьків і їхніх дітей. Влітку за розбещення сусідської 7-річної дівчинки затримали 59-річного чоловіка. За два дні його знайшли мертвим у СІЗО. На початку вересня затримали 32-річного чоловіка, який катував двох дітей та займався розповсюдженням дитячої порнографії. Після повернення з суду в ізолятор тимчасового тримання в одиночній камері підозрюваний повісився на простирадлі. Сам чи ні – невідомо.

Ми розповідали вже про порноскандал, в якому замішана 26-річна Ірина з Козятина. Вона заради грошей займалась сексом із чотирирічним сином Даниїлом. Отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням її від призначеного основного покарання з випробувальним терміном 3 роки.

А наприкінці листопада затримали 39-річного військовослужбовця з Гнівані. Він знімав відео та фото інтимного характеру із залученням доньки, якій було чотири роки. Всю порнографічну продукцію — а це 278 світлин та два відео — збував через Інтернет. Віктор проходив службу у війсь­ковій частині 3028 у Кали­нівці, більше відомій як «Ягуар», їздив в АТО.

19 грудня Верховна Рада проголосувала за введення реєстру педофілів, доступ до якого матимуть правоохоронці і співробітники навчальних закладів. Тож прізвища вінничан-збоченців там теж будуть.

Віталіна Володимирова