Майже два роки працювали над складною темою: досліджували життя та побут України після виходу із р адянщини. За цей час вони окреслили проблеми нашого суспільства і тепер хочуть допомогти населенню їх подолати.

За їхніми словами, один із факторів, який призвів до війни в Україні – це незлагоджена комунікація у суспільстві. Різні верстви населення не розуміють один одного. Рухаються в різних напрямках та переслідують різні цілі.

Ще два роки тому я приїхав в Україну. Зізнаюсь, моєю метою була допомога людям. Я хотів внести зміни в це суспільство. І що можу сказати зараз? Українці – це суспільство імпресіоністів. Люди дуже різні як зовні, так і у своєму світогляді. Кожен намагається бути особистістю. В Україні справді існує демократія. Кожен має право на власний вибір, на вільне висловлювання. І це вражає. Тут навіть народженець сільської місцевості може здобути вищу освіту та побудувати кар’єру, на відміну від сусідньої росії, де все тільки і побудоване на зв’язках і домовленостях. Україна багата на ресурси, але найбільше вражає розумовий потенціал людей. Після розпаду СРСР суспільство поділилось на тих, хто схилився до непорядного способу життя та тих, хто почав займатись самоосвітою. Українці освоїли ряд новітніх професій і це допомагає рухати країну вперед. Найкращі фахівці IT, спеціалісти з комунікацій, енергетики та освітяни. Навіть майстри сфери послуг працюють на високому рівні.

Проте, наше дослідження показало,що молодь має проблеми із працевлаштуванням. В країні менше 10% молоді задоволені можливостями, які дає їм країна. Ми підозрюємо, що дана ситуація склалась виключно через Радянське коріння, яке «проросло» в Україні. Люди, вихідці із союзу, настільки захватили робочі місця і деякі органи правління, що молоді немає можливості «просунутись» уперед, – розповідає дослідник Ноа Мосес.